THETA HEALING  model je energetskog iscjeljivanja koji je utemeljila Vianna Stibal.Za više informacija o Vianni pogledajte www.thetahealing.com

U Theta healing iscjeljivanju koristimo se theta moždanim valovima.

Theta je ime koje su znanstvenici dali moždanim valovima niske frekvencije koji su prisutni pri dubokoj meditaciji , koji su vrlo spori i dovode do stanja duboke opuštenosti dopuštajući nam da djelujemo ispod razine svjesnog uma. Ti valovi sadrže uspomene i osjećaje, a također vladaju našim stavovima, vjerovanjima i našim ponašanjem.

Theta stanju trenutačno možemo promijeniti stvarnost, bilo da se radi o tjelesnom, duhovnom, emocionalnom iscjeljenju ili manifestiranju događaja u našem životu.

To su valovi podsvijesti i oni upravljaju našim ponašanjem, sklonostima i vjerovanjima.

To je meditativan proces koji iscjeljuje na svim razinama vašeg bića – fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj. Svatko tko ima čistu vjeru u Boga ili Stvaralačku energiju može pristupiti i koristiti ovu metodu bez obzira na dob, spol, boju kože ili religiju.

U Theta iscjeljivanju radimo na četiri nivoa: Osnovnom, Genetskom, Povijesnom i Nivou duše, što omogućuje tijelu da svlada tjelesnu bolest i otpusti emocionalne blokade. Osnovni nivo obuhvaća sve ono što smo naučili u ovom životu, vjerovanja koja smo prihvatili još od začeća i koja su postala dio nas. Genetski nivo sadržava vjerovanja koja smo naslijedili od svojih predaka. U Povijesni nivo mogu se ubrojiti duboke genetske uspomene, sjećanja iz prošlih života ili iz kolektivne svijesti čovječanstva, a Nivo duše obuhvaća najdublja vjerovanja, sve ono što mi jesmo.

Također se radi na vjerovanjima , osjećajima , zavjetima.

Rad na vjerovanjima daje nam izravan pristup podsvjesnom umu i on je sredstvo pomoću kojega možemo mijenjati svoja podsvjesna vjerovanja. Primjerice, osoba svjesno može željeti novac, ali ako nosi vjerovanje da je ” novac prljav ”, ona će podsvjesno sabotirati prihod novca, ma kako se svjesno trudila postići ga.

Vjerovanje ”Moram patiti kako bih bio blizu Boga” ili ”Mora mi biti teško kako bih se duhovno razvijao često su kočnica našem duhovnom i materijalnom blagostanju.

Zašto izabrati patnju i siromaštvo kad Bog želi da budemo radosni , zdravi, da nam ništa ne nedostaje.

Rad na osjećajima. S pomoću njega možemo brzo i lako naučiti osobu što to znači osjećati se npr. Voljenom i poštovanom te mnoge druge osjećaje koji joj nedostaju jer ih možda nikad prije nije iskusila u životu.

Rad na zavjetima – Zavjeti, obveze, ugovori, sporazumi, obećanja i zakletve prate nas iz života u život htjeli mi to ili ne i vrlo rijetko nam se, tijekom naše evolucije, daje mogućnost da ih se oslobodimo.

Zavjete napravimo mi sami , naslijedimo od majke, oca , predaka , naroda i nismo ni svjesni koliki nam je to teret koji nosimo na povijesnom nivou, nivou duše pa i na genetskom i osnovnom nivou.

Jedan od zavjeta roditelja ”sve ću da dam samo da mi dijete ozdravi” i kad pogledate tu obitelj, dijete ozdravi , ali ta obitelj počinje gubiti sve na materijalnom i na duhovnom području.

Metoda kojom se koristimo kako bismo utvrdili takva vjerovanja jest mišićno testiranje, a promjena vjerovanja događa se u trenutku.

Theta tehnikom uspješno se možemo očistiti od svega što ne služi našem dobru i unaprijediti i razviti um, tijelo i duh.

Svrha je da prestanemo osuđivati kako sebe, tako i druge za okolnosti i situacije u kojima se zatičemo i preuzimamo odgovornost za svoj život.

Svaka promjena se radi na Vaš zahtijev i uz Vaše dopuštenje.

Terapeut ne jamči iscjeljenje kao rezultat tretmana kao što nije ni odgovoran za promjene koje tretman može izazvati u životu klijenta, kao i u cjelokupnom mentalnom, emocionalnom, i tjelesnom stanju.

U Theta iscjeljivanju ne postavljamo dijagnoze, ne propisujemo lijekove niti savjetujemo klijentu da prestane s terapijom koju mu je propisao liječnik. Poštujemo i ne miješamo se u rad službene medicine.Na klijentu je odgovornost da nastavi s terapijom koju mu je propisao liječnik.