Coaching je proces u kojem coach podržava klijenta na različite načine kako bi lakše napravio pomak iz sadašnjeg stanja u kojem ima neki problem,izazov ili želju da nešto ostvari.To je pomak iz sadašnjeg u buduće stanje.

U procesu coachinga-a pomažemo klijentu da osvjesti njegovo sadašnje stanje.To radimo kroz pitanja i druge metode.Kada znamo gdje nam se klijent nalazi pomažemo mu da definira svoju željenu destinaciju.Poslije toga mu pružamo da prepozna prepreke do željenje destinacije i da razvije ideje kako da ih lakše i brže prođe da stigne do cilja.

Često ljudi nemaju jasnu viziju svog života.Zato je coach tu da mu pomogne da razjasni,postavi i definira cilj.Kada klijent zna što želi,ima jasnu sliku,kreiramo sjećanje na budućnost uz snažnu vjeru i sigurnost da je ono što on želi da postigne ostvarljivo,moguće,sigurno i da on to zaslužuje.

Coaching omogućava ljudima da kreiraju progresivnu promjenu kroz uvide i da postanu više,rade efikasnije,postižu više i doprinose više,otvara nove vidike o mogućnostima,energiji,fokusu,vještinama i uživaju u postignutim rezultatima u životu.

KADA JE COACHING ZA VAS?

Ako želite i zaslužujete uspjeh u poslovnom planu

Ako želite i zaslužujete uspjeh u privatnom planu

Želite da nađete rješenja za pojedine situacije

Donesete prave odluke

Želite razvoj

Povećanje osobne uspješnosti

Postavljanje i ostvarivanje ciljeva